catalunya
Quim Torra a Ginebra.
Quim Torra a Ginebra.
|
Fuente
:
ACN

Quim Torra, el candidat amb cinc pisos, una finca i pla de pensions

Supremacista i antiespanyol, l'aspirant a succeir a Puigdemont compta amb un extens patrimoni i una folgada posició econòmica

1
Vie, 11 Mayo 2018

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat per a aquest dissabte el ple d'investidura del candidat de JxCat Quim Torra, que culminarà el dilluns amb la segona votació si en la primera, com es preveu, no obté la majoria absoluta requerida.

Joaquim Torra i Pla és un advocat, editor i escriptor que durant uns mesos va exercir el càrrec de president d'Òmnium Cultural, quan Muriel Casals  va accedir a ser diputada de Junts pel Sí i abans de l'elecció de Jordi Cuixart. Però més que per la seva etapa al capdavant d'Òmnium, és més conegut per una sèrie de tuits de caràcter xenòfob contra els espanyols que va publicar entre el 2011 i el 2014 quan treballava per l'Ajuntament de Barcelona amb Xavier Trias d'alcalde.

Missatges supremacistes pels quals el candidat a succeir a Puigdemont s'ha vist obligat a demanar perdó.

Un home del 1714

Nascut a Blanes el 1962, el futur president de la Generalitat és un home del 1714, encara que a ell li agrada lluir com un noucentista, disposat a fer-se càrrec de la presidència en les condicions imposades pel seu predecessor, Carles Puigdemont, sense cap tipus de problema.

De fet, Torra havia sonat com una de les apostes del corrent de JxCat més allunyada del PDeCAT i més properes a l'expresident.

No va ser fins a 2012 (abans havia treballat en la companyia suïssa Winterthur) quan aquest advocat va entrar de ple en política gràcies a l'encàrrec que va rebre del exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, per engegar el Born Centre Cultural. Cessat en 2015 per Ada Colau, Carles Puigdemont li va rescatar per nomenar-li director del Centri d’Estudis de Tems Contemporanis, on es va mantenir fins a ser cessat pel 155.

Extens patrimoni i folgada posició econòmica

En les últimes eleccions autonòmiques, Torra va ser número 11 en les llistes de Junts per Catalunya. Precisament, arran de la seva entrada en el Parlament es va poder conèixer el seu extens patrimoni i folgada posició econòmica (arran de la publicació de la seva declaració de béns i rendes).

I és que el candidat a succeir a Puigdemont és propietari únic de tres habitatges que va rebre com a herència (dues tenen un valor cadastral de 50.000 euros i una altra de 100.000) i copropietari d'altres dos habitatges amb un valor cadastral de 75.000 i 177.500 euros. A més, posseeix una finca rústica per valor de 3.005 euros.

Al banc, els comptes corrents i inversions de Torra llancen un saldo positiu de 165.000 euros i compta amb un pla de pensions privat per valor de 90.000 euros. Posseeix a més el 99% de les accions de l'editorial que va fundar.

 

José María Garrido es periodista y politólogo.

 


Multimedia