catalunya
Xavier Domènech, Marta Ribas i Ernest Urtasun en les votacions a l'assemblea organitzativa de Catalunya en Comú
Xavier Domènech, Marta Ribas i Ernest Urtasun en les votacions a l'assemblea organitzativa de Catalunya en Comú
|
Fuente
:
ACN

Catalunya en Comú dona llum verda als seus Estatuts, Codi Ètic i Reglament intern

S'han rebutjat la quinzena d'esmenes vives, entre les quals aplicar l'estatus propi de Barcelona a altres municipis

0
Dom, 22 Abr 2018

Catalunya en Comú ha fet aquest diumenge un pas més per consolidar la seva estructura orgànica de partit i ha donat llum verda als seus Estatuts, Codi Ètic i els Reglaments dels processos electorals interns.
El coordinador d'Organització i Territori dels comuns, Xavier Matilla, ha explicat que busquen desenvolupar-se territorialment per afrontar un "moment clau" per als comuns com seran les municipals del 2019 i bastir "una organització política del segle XXI basada en la radicalitat democràtica, el desbordament ciutadà, la transparència i la feminització de la política".
S'han rebutjat la quinzena d'esmenes vives que havien arribat a l'assemblea organitzativa celebrada al Campus de la UPF –que ha aplegat uns 800 militants-, entre les quals la de poder aplicar l'estatus propi de Barcelona a altres municipis (156 vots a favor, 639 en contra i 36 en blanc) i la que reclamava reunir l'Assemblea de Comuns anualment en comptes de cada dos anys (178 a favor, 644 en contra i 29 en blanc).
"Cap de les quinze esmenes proposades avui han estat acceptades, és cert, però cal ressaltar que hi van haver prèviament 460 aportacions al document zero, 106 de les quals van ser acceptades directament i 216 van ser transaccionades i van contribuir a millor el redactat final", han volgut precisar des de la direcció de Catalunya en Comú.
Finalment, els Estatuts i el Codi Ètic han estat validats amb 678 vots a favor, 5 en contra i 32 en blanc, mentre que els Reglaments dels processos electorals interns han estat avalats amb 699 sufragis a favor, 34 en contra i 40 en blanc.
Marta Olivan, integrant de l'equip d'Organització, ha subratllat que l'Assemblea és un "pas endavant en la consolidació de CatComú com a projecte polític a Catalunya". "Un nou espai que suma per multiplicar, que va més enllà dels partits que el conformen, que aposta pel debat i la participació, un espai referent del progressisme transformador i de la gent comuna que no se sentia representada", ha afegit Olivan.


Multimedia