catalunya
Votacions l'1 d'octubre.
Votacions l'1 d'octubre.
|
Fuente
:
ACN

La Fiscalia de Catalunya obre diligències contra els alcaldes per l'1-O

Vol determinar si tenen alguna responsabilitat penal quan van facilitar locals municipals per a fer les votacions

0
Mar, 17 Abr 2018

La Fiscalia Superior de Catalunya ha obert diligències contra els alcaldes que van cedir locals o edificis de titularitat municipal per a la celebració del referèndum il·legal del passat 1 d'octubre.

En una breu nota, el Ministeri Públic explica que vol determinar si va haver-hi qualsevol tipus de responsabilitat per part dels alcaldes independentistes en recolzar i afavorir l'obertura de centres de votació durant l'1 d'octubre.

Els alcaldes han estat en el punt de mira de la Fiscalia des d'abans de la celebració de la consulta. Al setembre, la Fiscalia General ja va avisar als seus companys a Catalunya perquè investiguessin als alcaldes i consistoris que estaven prenent accions per recolzar el referèndum independentista. La Fiscalia es va dirigir també al cos dels Mossos d'Esquadra perquè cridessin a declarar a aquests regidors i, si es negaven, els detinguessin.Multimedia