catalunya
Sortida del furgó amb Jordi Sànchez del Tribunal Suprem.
Sortida del furgó amb Jordi Sànchez del Tribunal Suprem.
|
Fuente
:
ACN

Junqueras, Sànchez i Cuixart denuncien al Suprem la "criminalització" de l'independentisme

Les defenses dels tres processats carreguen contra la "vulneració" de drets fonamentals i polítics davant el jutge Pablo Llarena

0
Lun, 16 Abr 2018

Les defenses d'Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han denunciat aquest dilluns que la causa que instrueix el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena té "una orientació política" per "criminalitzar" la ideologia independentista i que s'estan "vulnerant drets fonamentals".

"S'està criminalitzant tota una ideologia i un moviment pacífic que defensa una idea plenament legal, que s'ha defensat durant molts anys i que només avui s'està criminalitzant per primera vegada per eliminar-la del mapa polític", ha dit l'advocat de Junqueras, Andreu van den Eynde.

Per la seva part, l'advocada de Cuixart, Marina Roig, ha afegit que també s'estan "criminalitzant drets fonamentals" com la "mobilització ciutadana o la prostesta pacífica", mentre l'advocat de Sànchez, Jordi Pina, ha afegit que el seu client ha lamentat que el jutge li està "vulnerant els seus drets polítics".

El jutge Llarena ha informat avui dilluns a Junqueras, Sànchez i Cuixart el seu processament. A l'exvicepresident per rebel·lió i malversació, mentre que Sànchez i Cuixart només pel pressumpte delicte de rebel·lió.Multimedia