catalunya
Carles Puigdemont durant l'entrevista a TV3.
Carles Puigdemont durant l'entrevista a TV3.
|
Fuente
:
ACN

Puigdemont aposta per buscar fórmules per evitar eleccions

El líder de JxCat demana "paciència i confiança" i confia en no esgotar el termini del 22 de maig

0
Dom, 15 Abr 2018

El líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha apostat per buscar fórmules que evitin la repetició de les eleccions i ha apuntat a un altre candidat. "Si no és possible Jordi Sànchez hem de proposar un altre candidat", ha assegurat sense revelar noms en una entrevista a TV3 enregistrada a Berlín.

Puigdemont viu a Berlín des de la seva sortida de la presó de Neumünster, on va estar ingressat deu dies després de ser detingut quan es desplaçava des de Finlàndia fins a Bèlgica en un cotxe. El jutge Pablo Llarena va activar una euroordre de detenció per rebel·lió i malversació. La justícia alemanya, de moment, només aprecia malversació i va decretar la llibertat condicional per Puigdemont. 

Segons Puigdemont, les solucions han de respectar el mandat de les eleccions del 21D i, alhora, evitar eleccions. El líder de JxCat ha assenyalat que la solució podria venir de la reforma de la llei de la presidència i ha descartat que passi perquè ell o el diputat Toni Comín renunciïn a les seves actes.

En aquest context, ha confiat que no caldrà esgotar el termini màxim del 22 de maig per investir president de la Generalitat i ha demanat "paciència i confiança". Això sí, també ha admès que no hi ha "risc zero d'eleccions" perquè l'Estat espanyol "no juga sempre amb les cartes netes".

Segons Puigdemont, "s'ha de contemplar la possibilitat que hi hagi un interès que ens aboqui anar a eleccions", en referència al Govern espanyol.

Per Puigdemont, que no es pugui elegir ni Jordi Sànchez ni Jordi Turull "és un frau democràtic i un cop d'Estat".

No de Rajoy a parlar

A més, durant l'entrevista, Puigdemont ha explicat que un ministre del Govern espanyol li va oferir parlar amb Mariano Rajoy durant el mes d'octubre de l'any passat, però malgrat que ell va dir que sí, Rajoy s'hi va negar. Puigdemont i Rajoy tenen els números del telèfon mòbil de cadascun des de l'agost.Multimedia