catalunya
Acte ERC 14 d'abril.
ERC commemora el 14 d'abril com la festa del partit.
|
Fuente
:
ERC

ERC insta Puigdemont a permetre l'elecció d'un president i un Govern

La direcció d'Esquerra Republicana celebra el 14 d'abril amb un míting amb unes 1.000 persones

0
Sáb, 14 Abr 2018

Esquerra Republicana s'ha conjurat en contra de les eleccions que es contemplen des dels entorns de Carles Puigdemont. En la celebració del 14 d'abril, dia de la II República i de la fundació d'ERC, tots els dirigents que han pres la paraula han expressat el mateix lema: ha arribat l'hora de triar a un president de la Generalitat i formar un govern. En cas contrari, seria regalar la victòria al 155.

En un acte amb constants referències als dirigents d'ERC, i de JxCat, a la presó o a l'estranger, els discursos polítics han recaigut en Joan Tardà i Pere Aragonès. A més, la portaveu del partit, Marta Vilalta, ha llegit una carta d'Oriol Junqueras. Les tres intervencions han tingut un lema comú: a formar govern i acabar amb l'aplicació del 155.

A més de la carta des de Estremera de Junqueras, la militància ha pogut veure un video de Marta Rovira. La secretària general ha instat al partit a seguir unit per construir un sol poble.

Junqueras, en la seva carta, ha instat a seguir sumant adeptes a la independència en un "projecte integrador" i ha apostat per recuperar les institucions: "Sense govern som més febles", ha dit Junqueras.

Tardà, per la seva banda, ha encoratjat a "consolidar la gran gran victòria del 21D", però per això creu que s'ha de formar un govern efectiu pel que ha exigit que es deixi de costat el "dogmatisme" i el "sectarisme", finalitzant el seu discurs parafrasejant a Francesc Macià, fundador d'ERC: "Sapigueu ser dignes de Catalunya".

El míting l'ha tancat el vicepresident executiu Pere Aragonès, qui també ha urgit a recuperar les institucions.

L'acte l'ha obert Roger Torrent. El president del Parlament ha recordat que ERC fa "els sacrificis personals doncs posa per davant els interessos del país" i ha animat la militància mostrant la disposició d'ERC de seguir assumint els costos "per aconseguir la llibertat definitiva, no la d'unes hores", en clara crítica als quals promouen una proclamació de la república catalana efímera.

 

Jordi Oliveres és periodista

 


Multimedia