catalunya
Camil Ros (UGT) y Javier Pacheco (CCOO).
Els secretaris generals d'UGT i CCOO, Camil Ros i Javier Pacheco, han encapçalat la marxa.
|
Fuente
:
ACN

Els jubilats reclamen un augment "digne" de les pensions

CCOO i UGT encapçalen una manifestació per exigir al Govern espanyol un increment superior al que recullen els pressupostos

0
Sáb, 14 Abr 2018

La pluja ha deslluit la marxa a favor de una persones dignes. Unes 2.000 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s'han manifestat aquest dissabte pel centre de la ciutat per exigir al Govern espanyol que apugi les pensions de forma "digne".

Si fa un mes la Marea Pensionista omplia el centre de la ciutat rebutjant l’increment de les prestacions previst aleshores en un 0,25%, aquest cop els sindicats majoritaris CCOO i UGT han organitzat una nova marxa per seguir pressionant l’executiu de Mariano Rajoy, que ara ha inclòs al projecte de pressupostos de l’Estat un augment d’entre l’1 i el 3% només per a les pensions més baixes. La proposta no convenç els sindicats perquè consideren que la paga "mínima hauria de ser de 1.000 euros", tal com afirma el secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros. La manifestació d’aquest matí a Barcelona també està convocada a Girona, Tarragona, Manresa, Vic i Vilanova i la Geltrú.

Rere el lema ‘En defensa del sistema públic de pensions’, poc després de les 11 h la manifestació convocada per CCOO i UGT ha sortit de plaça Urquinaona encapçalada pels líders sindicals a Catalunya Javier Pacheco i Camil Ros i seguida per centenars de jubilats arribats d’arreu de l’àrea metropolitana. Rere els grups afiliats als sindicats que protestaven de forma discreta exhibint les respectives banderes, s’hi han afegit amb esperit reivindicatiu col·lectius de pensionistes de Sant Boi, Martorell i Sant Andreu de la Barca, entre d'altres, acabant d’omplir una marxa que ha quedat lluny de les 30.000 persones que al març van secundar la protesta de la Marea Pensionista. Multimedia