catalunya
Pla detall dels penjadors d'una escola d'infantil.
Pla detall dels penjadors d'una escola d'infantil.
|
Fuente
:
ACN

Comença la preinscripció escolar per al curs 2018-2019

Per primera vegada el procés s'endarrereix gairebé un mes

1
Vie, 13 Abr 2018

Des d'aquest divendres i fins el proper 24 d'abril, el Departament d'Ensenyament obre el període de preinscripció escolar per al curs 2018-2019, un procés que, per primera vegada i coincidint amb l'aplicació del 155, s'ha endarrerit pràcticament un mes per tal de compactar el calendari entre la sol·licitud i la matrícula.
Durant aquestes setmanes, el Ministeri d'Educació ha estudiat la possibilitat d'incloure en el formulari, una casella per poder escollir llengua d'escolarització però finalment, no hi haurà referències lingüístiques a la sol·licitud.
Ensenyament ha anunciat un increment de 75 grups a 1r d'ESO, per fer front a l'augment d'alumnes en aquesta etapa educativa, i la reducció en 5, dels grups de P3, on es continua notant la davallada de natalitat.
Més grups d'ESO i menys de P3
Per donar cobertura a les necessitats de la població escolar Ensenyament obre 75 nous grups a l'ESO, on es treballa amb un padró de 83.233 adolescents. 73 d'aquests nous grups seran a la pública, mentre que 2 seran a la concertada. Així, als instituts públics hi haurà 1.924 grups oferts en període de preinscripció, mentre que en tota l'escola concertada, n'hi haurà 969. Ensenyament revisarà i adequarà aquests grups en funció de la preinscripció i el procés de matrícula. 
A P3, l'etapa on es fa palesa la davallada de la natalitat, Ensenyament ofereix un total de 78.089 places, és a dir, 869 places més que l'any passat i 6.511 places més que l'estimació del padró, que és de 71.578 nens. Tot i això, en global, els grups totals es redueixen en 5, 2 a la pública i 3 a la concertada, malgrat que fins a 11 escoles poden perdre una línia d'aquest primer curs de segon cicle d'educació infantil. 
El tancament de grups ha generat crítiques per part de la Federació d'Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC) que ha denunciat aquesta mateixa setmana que des del 2011, 8 de cada 10 tancaments s'han produït a l'escola pública. Des de la FaPaC s'ha acusat al Departament de fer ''mala planificació'' de les places sobretot a la secundària amb la voluntat de ''traspassar'' alumnat de la pública a la concertada. 
A nivell d'infraestructures, Ensenyament obre 6 instituts i 1 escola, i a més a més, modifica l'ús de 3 escoles i les converteix en instituts-escola, un model en alça els darrers per afavorir l'èxit escolar en entorns complexes o situacions geogràfiques específiques. 


Multimedia