catalunya
Josep Rull i Jordi Turull just abans d'entrar al Tribunal Suprem.
Josep Rull i Jordi Turull just abans d'entrar al Tribunal Suprem.
|
Fuente
:
ACN

El jutge envia a la presó Turull, Rull, Bassa, Forcadell i Romeva

El magistrat del Tribunal Suprem estima que poden reiterar en la rebel·lió i que hi ha risc de fuga

0
Vie, 23 Mar 2018

Presó incondicional sense fiança per a Josep Rull, Jordi Turull, Dolors Bassa, Raül Romeva i Carme Forcadell. El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha estimat que tots cinc poden reiterar en la rebel·lió per la que els processa i que, a més, hi ha risc de fuga.

A més, el jutge ha acceptat la proposta de la Fiscalia per dictar ordres de detenció per Carles Puigdemont, Antoni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret, Anna Gabriel i Marta Rovira. Aquesta última, avui divendres no s'ha presentat al jutjat i fonts policials la situen a Suïssa.

L'ANC i els CDR han convocat per aquest vespre manifestacions de protesta davant dels ajuntaments.

El jutge ha comunicat al matí el processament  per tot el Govern presidit per Puigdemont, la Mesa del Parlament i les diputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que preveient la decisió del magistrat va deixar l'acta de diputada dijous a la nit i ha marxat a Suïssa, després de fer pública una carta on explica els motius de la seva decisió.

Rull, Turull i Romeva tornaran a Estremera, on ja van estar entre el 2 de novembre i primers de desembre. Mentre, Bassa i Forcadell ingressaran a Alcalá-Meco.

Turull, a través de tuiter, assegura que ha estat lleial i demana defensa pacíficament la dxemocràcia i la dignitat de Catalunya:

I Carles Puigdemont també ha reaccionat a través de la xarxa social assegurant que "espanya és la vergonya d'Europa":

 

Jordi Oliveres és periodista

 


Multimedia