catalunya
El conseller d'Interior, Joaquim Forn, abans de començar el Consell Nacional extraordinari del partit, el 18 d'octubre de 2017 al World Trade Center
El conseller d'Interior, Joaquim Forn, abans de començar el Consell Nacional extraordinari del partit, el 18 d'octubre de 2017 al World Trade Center
|
Fuente
:
ACB

El Suprem manté a la presó Joaquim Forn i Jordi Sànchez per risc de reiteració delictiva

Els magistrats desatenen el criteri de la Fiscalia, que demanava deixar en llibertat sota fiança de 100.000 euros el conseller destituït

0
Jue, 22 Mar 2018

La sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem ha acordat mantenir a la presó el número 2 de JxCat, Jordi Sànchez, i el conseller destituït d'Interior, Joaquim Forn. Els tres magistrats de la sala han desatès el criteri del ministeri públic que, contra pronòstic, durant la vista de dimarts va demanar al tribunal que deixés lliure Forn (previ pagament de 100.000 euros), al·legant que no existia risc de reiteració delictiva i per "raons humanitàries" perquè pateix una malaltia (ha donat positiu en el virus de la tuberculina).

La sala, però, ha rebutjat els dos recursos i s'ha alineat amb les tesis de l'acusació popular, exercida per VOX, que considera que existeix encara risc de reiteració delictiva en tots dos. En el cas de Sànchez, la Fiscalia també havia sol·licitat a la sala que mantingués la presó provisional. Per tant, no hi ha hagut canvi de criteri tot i que durant la vista la defensa de Sànchez va anunciar que deixaria l'acta de diputat.Multimedia