catalunya
Parada de verdura fresca a Mercabarna
Una pila de feixos de calçots en una parada de Mercabarna.
|
Fuente
:
ACN

Mercabarna presenta els resultats anuals i els projectes de futur

La companyia enregistra xifres històriques rècord de comercialització d’aliments frescos

1
Jue, 15 Mar 2018

El proper dimecres,  21 de març, a les 12h, el regidor de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna, Agustí Colom, acompanyat pel el director general de la companyia, Josep Tejedo, presentarà els resultats econòmics de 2017 i els projectes que el gran mercat té previstos per als propers anys.  

En aquesta roda de premsa es donaran a conèixer les xifres de comercialització de tots els sectors d’activitat de Mercabarna (fruites i hortalisses, peix, carn i flors i plantes). Però, sobretot, s’explicarà els principals motius del increment històric en la comercialització de productes frescos.

Canvi d’hàbits

Mercabarna és una ciutat alimentària que funciona les 24 hores del dia amb l'objectiu de garantir l'aprovisionament d'aliments frescos als ciutadans. En el seu recinte concentra més de 700 empreses especialitzades en la distribució, elaboració, importació i exportació de productes frescos i congelats.

Les dades presentades l’any passat mostraven que, degut a un seguit de multifactors com la feina, els horaris, el ritme de vida, les prioritats o l’economia (per citar-ne alguns), els catalans cada cop cuinen menys i això ha fet que el consum de productes elaborats hagin crescut en els darrers anys.

En la banda oposada, també s'ha incrementat molt el consum de producte fresc, principalment l'ecològic i de proximitat. De cara al futur, els responsables Mercabarna s’apunten a una recuperació del model mediterrani tradicional amb l'objectiu de poder tornar a hàbits més saludables.Multimedia