catalunya
Imatge de la seu d'Òmnium a Barcelona.
Imatge de la seu d'Òmnium a Barcelona.
|
Fuente
:
EFE

La Guàrdia Civil registra la Generalitat i la seu d'Òmnium

El magistrat Ramírez Sunyer indaga sobre qui va pagar les factures de la publicitat de l'1-O

6
Jue, 15 Mar 2018

El jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer, que investiga el referèndum del 1-O, ha ordenat que agents de la Guàrdia Cil registrin les dependències de la Secretaria de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat. A més, els agents s'han dirigit prèviament al domicili del director general Antoni Molons a Sant Joan Despí perquè els acompanyés durant el registre. Després d'anar al seu despatx oficial, Molons ha estat conduït a la caserna de la Guàrdia Civil de Barcelona, on ha estat detingut fins que ha estat posat en lliberat acusat de malversació i desobediència.

Els agents també estan registrant la seu d'Òmnium. L'entitat informa que els agents han retingut a set treballadors en una sala i estan mirant els correus electrònics. Així ho expliquen a Twiter:

El jutge vol esbrinar si Òmnium reb diners públic i si aquesta entitat va ser la que va pagar els espots televisius de l'1-O. En declaracions a Catalunya Ràdio, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha dit que no es pot acusar de malversació l'ens perquè no són una entitat pública. I ha emfatitzat que Òmnium no rep ni una euro de la Generalitat. 

Les campanyes de publicitat en mitjans de comunicació sobre el referèndum del passat 1 d’octubre van tenir un cost de 502.639 euros, segons la investigació preliminar de la Guàrdia Civil. L’Institut Armat ha analitzat factures i ha pres diverses declaracions d’alts càrrecs i empresaris per rastrejar el diner públic fet servir tant per l’anunci emès per TV3 com per a la campanya prevista sobre el registre de catalans a l’estranger.Multimedia