catalunya
El grup parlamentari de JxCat s'ha reunit en un hotel de Brussel·les.
El grup parlamentari de JxCat s'ha reunit en un hotel de Brussel·les.
|
Fuente
:
ACN

JxCat encara insisteix en Jordi Sànchez com a candidat

Carles Puigdemont reuneix a Brussel·les al grup parlamentari i assegura que "farà el que sigui necessari per tenir govern i república"

1
Mié, 14 Mar 2018

Junts per Catalunya encara confia en què Jordi Sànchez pugui ser alliberat pel Tribunal Suprem i ser investit president de la Generalitat. No obstant això, el seu portaveu, Eduard Pujol, ha reconegut que encara no està tancat el pacte de governabilitat amb ERC i la CUP. Pujol ha assegurat que "farem el que sigui necessari per tenir un Govern i fer república".

El grup liderat per Carles Puigdemont s'ha reunit a Brussel·les. Després de més de cinc hores, amb dinar inclòs, el seu portaveu parlamentari ha insistit en què hi ha temps per investir a Sànchez i ha afirmat que en la reunió no s'ha parlat d'un altre candidat. A més, ha descartat les eleccions, per la qual cosa ha pregat que les altres forces independentistes tinguin "generositat" i, a més, també els ha demanat "responsabilitat". El portaveu de Puigdemont ha posat Alemanya com a exemple d'un país que ha trigat mesos a aconseguir un acord de govern.

De moment, la CUP ja ha deixat clar que no accepta el programa de governabilitat remès dijous passat per considerar-ho "autonomista". L'altre soci, ERC, per la seva banda, ja ha posat sobre la taula la necessitat de tenir un candidat "efectiu".

Per a Pujol, si Catalunya no té constituït el Govern de la Generalitat és per culpa dels partits que van votar en el Senat l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i ha exigit que demanin perdó a Catalunya.

Pujol també ha descartat que JxCat es vulgui constituir en un nou partit polític. JxCat és una coalició electoral entre Convergència Democràtica i el PDeCAT. Des del PDeCAT també es descarten eleccions, però estan més prop dels postulats d'Esquerra de buscar un president de la Generalitat "efectiu" el més aviat possible.

 

Jordi Oliveres és periodista

 


Multimedia