catalunya
Un taxi de Barcelona amb manifestants que han participat a la protesta contra plataformes com Uber i Cabify
Un taxi de Barcelona amb manifestants que han participat a la protesta contra plataformes com Uber i Cabify
|
Fuente
:
ACN

Uber retorna a Barcelona

Només podran operar aquells vehicles amb llicències VTC

0
Mar, 13 Mar 2018

El servei de transport de viatgers Uber torna a operar a Barcelona des d'aquest dimarts a primera hora del matí sota la marca UberX i amb vehicles que disposen de llicències VTC.

Ho fa després de més de tres anys sense oferir servei i amb l'oposició del sector del taxi, que ja va anunciar que rebria l'empresa nord-americana amb mobilitzacions i amb un explícit "Benvingut a l'infern".

En aquest sentit, el sindicat Elite qüestiona les llicències VTC que Uber utilitzarà per operar a Barcelona i recorda la flota arribaria als 150 vehicles i que Yimi, l'empresa que col·labora amb la companyia nord-americana, només disposa de 20 permisos.

Segons Uber, els usuaris els havien traslladat el seu interès perquè prestessin el servei a Barcelona. L’empresa assegura que durant el 2016, més d'un milió de persones van obrir l'aplicació a la capital catalana i més de mig milió ho van fer a l'estiu passat.

La tornada d'Uber a Barcelona ha posat en peu de guerra al sector del taxi, que ja ha anunciat mobilitzacions. Durant quest període d'absència, l'empresa ha vist com El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) considerava, a finals de l'any passat, que els seus serveis s'ajustaven als definits com un servei de l'àmbit dels transport i, per tant, havien d'estar sotmesos a les seves exigències.Multimedia