catalunya
Pavelló de fruites i verdures de Marcabarna.
Pavelló de fruites i verdures de Marcabarna.
|
Fuente
:
ACN

Mercabarna ofereix cursos gratuïts per a joves aturats

El gran mercat dels majoristes arriba al Saló de l’Ocupació oferint tallers pràctics per fer un tast de les diverses professions

0
Mar, 13 Mar 2018

Mercabarna participarà al Saló de l’Ocupació, que organitza l’Ajuntament de Barcelona del 14 al 16 de març, al recinte firal de Montjuïc, amb l’objectiu de donar a conèixer la seva oferta formativa especialitzada en l’àmbit agroalimentari i mostrar-se com una opció atractiva per a als joves que busquen alternatives per accedir al mercat laboral.

Formació gratuïta

A l’estand de Mercabarna, els joves d’entre 16 i 35 anys trobaran informació sobre diversos cursos de peixateria, carnisseria, floristeria, manipulació d’aliments o conducció de carretons, entre d’altres.

La majoria d’aquests cursos estan subvencionats al 100% i, per tant, són gratuïts per als joves en situació d’atur. Tots aquests estudis inclouen pràctiques formatives en empreses del polígon alimentari.

Segons Agustí Colom, regidor de Comerç i Mercats i president de Mercabarna, “aquests cursos són una bona sortida laboral per a joves, ja que en pocs mesos aprenen un ofici i poden convertir-se en professionals del sector de l’alimentació. L’any passat, gairebé 300 persones en situació d’atur van formar-se a Mercabarna i 2 de cada 3 van trobar feina en acabar els estudis”.

Tallers al Saló

Per a aquells més indecisos, o que vulguin fer un tast d’una professió concreta abans de formar-se i dedicar-s’hi, Mercabarna ha preparat tallers pràctics. Al Saló de l’Ocupació se’n durà a terme un de floristeria, divendres 16 de març a les 12:00h.

L’objectiu és mostrar les peculiaritats d’una professió concreta als joves per captar-ne l’interès. En el decurs de l’any, es programaran diverses càpsules formatives d’aquest estil a Mercabarna, perquè els joves puguin conèixer, de primera mà, com seria el seu dia a dia si treballessin com a carnissers, xarcuters, peixaters o floristes.Multimedia