catalunya
Marta Rovira s'ha reunit amb Javier Pacheco, secretari general de CCOO, per expressar que ERC prioritza l'agenda social.
Marta Rovira s'ha reunit amb Javier Pacheco, secretari general de CCOO, per expressar que ERC prioritza l'agenda social.
|
Fuente
:
ACN

ERC insta JxCat a proposar un candidat sense dilació

Marta Rovira ja dóna per descartat Jordi Sànchez i assegura que Esquerra no posarà problemes si es forma un govern "efectiu"

0
Mar, 13 Mar 2018

Esquerra Republicana ja dóna per amortitzat Jordi Sànchez. La secretària general, Marta Rovira, ha aprofitat una visita a la seu de CCOO per instar a Junts per Catalunya a proposar un candidat a la presidència de la Generalitat sense problemes judicials que pugui ser investit. Rovira ha assenyalat al secretari general de CCOO, Javier Pacheco, que Esquerra farà prioritària l'agenda social en el nou govern de la Generalitat.

Tot sembla indicar que Sànchez renunciarà ben aviat. Demà dimecres, Carles Puigdemont ha citat a Brussel·les el grup parlamentari de JxCat. Podria ser que durant aquesta reunió es faci pública l'elecció del sustitut de Sànchez a la investidura. Mentestant, el president del Parlament, Roger Torrent, es manté en silenci esperant esdeveniments del món independentista, malgrat que PSC, C's, PP i Comú-Podem ja l'apressen a què ha de prendre la iniciativa i posar el rellotge en marxa. En el cas de què no hi hagi un president de la Generalitat, es convocarien eleccions de forma automàtica. Així mateix, Torrent té la potestat de dissoldre la Cambra després de constatar la impossibilitat de tenir un candidat amb garanties de ser escollit.

No obstant, totes les forces polítiques temen unes eleccions, si més no en públic. Diverses fonts asseguren que els assessors de Puigdemont estan disposats a tirar endavant amb la convocatòria electoral i, fins i tot, s'han plantejat anar sense el PDeCAT, el partit que els va donar cobertura legal i logística i que, a més, té registrat el nom de Junts per Catalunya com a coalició electoral. Són els més fidels a Puigdemont els que ja haurien plantejat aquesta opció, la qual és descartada pel PDeCAT. Els hereus de Convergència no donaran ara un xec en blanc a Puigdemont, tal i com van fer per les eleccions del 21D. Així, posaran a votació interna les llistes electorals i, fins i tot descarten que Puigdemont pugui ser candidat de nou.

Mentre, Miquel Iceta ha remés una carta a Torrent en la que li demana que convoqui ja el ple d'investidura al president per començar a comptar el temps abans de convocar eleccions. Inés Arrimadas, per la seva part, ha acusat Torrent d'amagar-se i li demana que expliqui perquè encara no ha convocat el plenari.

En el cas de que Sànchez renunciï a la seva candidatura, Torrent haurà d'obrir una nova ronda de consultes amb tots els líders parlamentaris per conèixer quin candidat pot obtenir la majoria. 

 

Jordi Oliveres és periodista

 


Multimedia