catalunya
Jaume Collboni és el líder del PSC a Barcelona.
Jaume Collboni és el líder del PSC a Barcelona.
|
Fuente
:
ACN

El PSC obre les seves primàries a tota la ciutadania

Demana als simpatitzants i ciutadans no militants que es registrin 10 dies abans de les votacions per elaborar un cens

0
Mar, 13 Mar 2018

El PSC de Barcelona, pioner en fer primàries obertes a la ciutadania, hi torna. Avui dimarts ha fet públic el procés d'elecció del cap de llista a l'Ajuntament de Barcelona. Però a diferència de l'anterior, en aquesta ocasió també es pot presentar qualsevol barceloní encara que no militi al PSC. Per això, tots els precandidats hauran de reunir 50 signatures per oficialitzar la precandidatura. Una vegada superat aquest tràmit, per arribar a ser candidats hauran de recaptar els avals de 360 militants del PSC a Barcelona -que correspon a un 15% del total- i entre 500 i 1.000 firmes de barcelonins sense carnet del PSC.

De cara a les votacions, s'ha suprimit l'euro per votació que es va demanar als simpatitzants durant el 2015 pel "complex funcionament" que al final "no acabava cobrint les despeses", tal com ha afirmat el primer secretari del PSC de Barcelona, Ferran Pedret. Per això, obren les votacions de les primàries a la ciutadania, sempre i quan es registrin en un cens  fins a 10 dies abans de les votacions i tan sols caldrà acreditar amb el DNI que viuen a Barcelona.

Llavors, es van presentar cinc candidats: Jaume Collboni, Carme Andrés, Laia Bonet, Jordi Martí i Rocío Martínez. Els dos primers van passar a una segona volta, a la qual Collboni va resultar guanyador.

Encara que a hores d'ara ningú ha comunicat la seva intenció de presentar-se, tot indica que Collboni serà una de les persones que ho faran. Tanmateix, hi ha dubtes si aquest cop tindrà competidors. El PSC de Barcelona té la confiança que hi hagi algú.

Respecte a les municipals, el secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha assegurat que hi ha marge per recuperar Barcelona, ja que el govern d'Ada Colau "ha fet aigües" i ha apuntat directament a l'habitatge recordant que "per cada 10 habitatges que construïen els governs socialistes l'equip d'Ada Colau només en fa un". Multimedia