catalunya
Manifestació independentista 11 de març a Barcelona.
Manifestació independentista 11 de març a Barcelona.
|
Fuente
:
ACN

L'independentisme social pressiona al carrer per implantar la república

Milers de persones insten als polítics a desafiar l'Estat i seguir amb el procés amb el desplegament de la independència

0
Dom, 11 Mar 2018

Milers de manifestants, uns 50.000, al carrer de Barcelona per pressionar els polítics independentistes per desplegar ja la república. Això sí, aquest cop han sortit moltes menys que l'últim cop l'11 de novembre.

Aquest cop el recorregut ha estat menys llarg que en anteriors convocatòries. L'ANC ha estat la responsable d'organitzar, un cop més, una manifestació que ha ompert el passeig Colom, amb un mitin final de ciutadans "agredits" l'1 d'octubre i el discurs final dels representants de l'ANC, en el que s'ha instat a què els polítics "plantin cara" al Govern espanyol, de la mateixa manera que ells ho van fer "protegint" els centres de votació. En aquesta ocasió, els líders dels partits independentistes no hi han participat, tal i com han informat tant ERC com JxCat. Segons Esquerra, els seus represnetants han estat Isaac Peraire, Carme Forcadell, Ernest Maragall i Jordi Solé. Ni Marta Rovira ni Sergi Sabrià ni Roger Torrent hi han anat.

Per JxCat, el partit de Carles Puigdemont, han fet acte de presència Albert Batet, Josep Costa, Imma Gallardo, Anna Geli, Salwa El Gharbi, Isabel Ferer, Aurora Madaula i Toni Morral, així com Josep Rull i Jordi Turull. Pel PDeCAT hi han estat present, entre d'altres, la seva presidenta Neus Munté.

"És el moment de la victòria. Som 2 milions que no som ciutadans del Regne d'Espanya perquè som ciutadans de la república catalana", ha dit Agustí Alcoberro, vicepresident de l'ANC en el su últim discurs com a dirigent de l'associació.

La mobilització ha ocupat el passeig Colom, entre l'estàtua de Colom i l'avinguda del Marquès de l'Argentera, fins l'Estació de França. Els crits més corejats han estat "Puigdemont el nostre president", "Llibertat presos polítics", “Els carrers seran sempre nostres” o "La república, l'hem votat".

 

Jordi Oliveres és periodista

 


Multimedia