catalunya
Grup de cosplayers, al Japan Weekend
|
Fuente
:
Anna Rocasalva

El Japó més "freak" aterra a l’Hospitalet

El Japan Weekend arriba a La Farga carregat de propostes per als més fanàtics del món asiàtic

17
Dom, 11 Mar 2018

A les 10 del matí d’aquest dissabte i diumenge, la dotzena edició del Japan Weekend ha obert les portes amb una cua que donava la volta a l’illa, on centenars d’amants del Japó, i de la cultura asiàtica en general, esperaven amb candeletes poder entrar al recinte.

Japan Weekend és un esdeveniment nascut el 2008, enfocat a donar a conèixer diversos aspectes de la cultura, costums i oci japonesos. Se celebren varies edicions a l'any en diversos punts d'Espanya, essent les més multitudinàries les de Madrid i l’Hospitalet de Llobregat.

Fent la cua, amb una mitjana d’edat de 17 anys i entre crits d’histèria i abraçades caloroses, un ja es pot fer una idea del que es pot trobar dins del recinte de La Farga: un petit tast de la vessant més freak del país nipó; un festival pensat per desinhibir-se amb les fantasies més kawaii (“adorable”, en japonès) i alliberar el fenomen fan que tots portem a dins.

L’edició d’aquest any, del 10 al 11 de març, ofereix als assistents una multitud d’activitats y tallers, des de tornejos de videojocs, fins a jocs de taula, cursos d’iniciació al japonès i a la cal·ligrafia shodō, passant per conferències, exhibicions de diferents arts marcials i demostracions de ball.

Un dels esdeveniments més esperats ha estat la presència de diversos representants internacionals del món del cosplay. És el cas de la famosa Yaya Han, una de les primeres cosplayers a nivell mundial en crear un model de negoci a partir de la seva afició.

El passat divendres, Han anunciava al seu Instagram: “Queda un dia per el Japan Weekend i per primera vegada em vestiré del personatge de videojoc Black Cat D.Va, disfressa que just he acabat de fer!”. Els admiradors més acèrrims també han pogut fer-se fotos amb altres coneguts cosplayers com la japonesa Saki Miyamoto, la russa Gesha Petrovich o la valenciana Ayuru; totes elles amb milers de seguidors a les xarxes socials.

Per als més neòfits, el cosplay consisteix en recrear l’aspecte físic i el caràcter d’un personatge, generalment extret de còmics, pel·lícules, llibres, anime, manga o videojocs.

L’art d’imitar el teu personatge preferit ha generat tot un moviment contracultural i la magnitud d’aquest fenomen s’ha fet evident aquest cap de setmana quan centenars de joves, absolutament entusiasmats, han pogut lluir les seves millors gales freaks.

Dos escenaris, col·locats en bandes oposades del recinte, s’han encarregat de posar la banda sonora a l’esdeveniment, amb els seus concursos de karaoke i de ball, - com si la resta no hagués estat suficient per animar el constant histerisme adolescent que s’ha viscut al Japan Weekend -.

Ni els 10.000 metres de superfície de La Farga han estat capaços d’esmorteir els crits de la multitud, que esclataven quan pujava a l’escenari un grup que ballava o cantava hits de pop coreà o japonès.

Tot un fenomen fan que ha sorprès fins i tot als veïns de la zona, que miraven al·lucinats, com el barri es convertia en una espècie de carnaval asiàtic durant el cap de setmana.

 

Anna Rocasalva es periodista

 


Multimedia