catalunya
El diputat de la CUP Carles Riera, fent declaracions després de la reunió del seu Consell Polític
El diputat de la CUP Carles Riera, fent declaracions després de la reunió del seu Consell Polític
|
Fuente
:
ACN

Carles Riera: "Estem lluny dels mínims per posar-nos d'acord"

La CUP reconeix que hi ha "algun progrés positiu" en el procés constituent però reclama que sigui "de debò" i no "consultiu"

0
Dom, 11 Mar 2018

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha assegurat que la proposta d'investidura de JxCat i ERC està "lluny dels mínims" que volen els anticapitalistes, perquè segueix tenint un caràcter "nítidament autonòmic".

Ho ha dit aquest diumenge al matí al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio, on ha constatat que el nou programa que se'ls ha presentat inclou "les mateixes propostes" que ja es van acceptar abans de la investidura fallida de Carles Puigdemont.

Tot i això, la CUP admet que en l'últim document hi ha "algun progrés positiu" en el procés constituent, però reclama que sigui "de debò" i no "consultiu", per tal que "comprometi al Parlament".

El diputat de la CUP ha insistit en la necessitat de "desobeir" les resolucions judicials per tal de poder investir un president, ja que ha de ser el Parlament qui decideixi "sobiranament".

Resposta des d'Estremera

La resposta del líder d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, no s’ha fet esperar i, en una entrevista al diari El Punt Avui, des de la presó d’Estremera, ha demanat a la CUP ser «part de la solució i no del problema».

Junqueras també ha respost preguntes sobre les polèmiques declaracions de Santi Vila, sobre les que ha sentenciat que a la vida hi ha moments en què s’ha de “saber callar per respecte als altres i a un mateix».Multimedia