catalunya
Roger Torrent, president del Parlament.
Roger Torrent, president del Parlament.
|
Fuente
:
ACN

Torrent impulsa una demanda a Europa per investir Puigdemont

El Parlament al·lega davant el Constitucional que el recurs del govern espanyol té “caràcter clarament preventiu i hipotètic”

0
Mar, 13 Feb 2018

La sessió d'investidura depén ara d'Europa. El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat que prepara una demanda de mesures cautelars al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg "amb l’objectiu de protegir els drets del candidat de JxCat, Carles Puigdemont, a sotmetre’s al debat d’investidura de manera efectiva”.

Torrent presenta aquesta demanda a títol individual i per això, segons informa el Parlament, el president proposarà els diputats de la Cambra que s’hi sumin i, si volen, participin d’un procés més col·lectiu. El TEDH només accepta demandes individuals, mai d'un col·lectiu o d'una institució.

El president del Parlament ha fet pública aquesta decisió al mateix moment que es coneixien les al·legacions de la Cambra davant el Tribunal Constitucional (TC) pel recurs que el Govern espanyol va presentar contra el debat d’investidura de Puigdemont, i que podria comportar la seva suspensió si els magistrats l’admeten a tràmit.

El Parlament, en el seu escrit, al·lega que el recurs té “caràcter clarament preventiu i hipotètic” i que vulnera “el dret de sufragi passiu” de Puigdemont

Així mateix, el Parlament proposa que es desestimi la impugnació i també que quedin sense efecte les mesures cautelars dictades pel tribunal el dissabte 27 de gener.Multimedia