catalunya
Andreu Van den Eynde, abogado de Oriol Junqueras, hace declaraciones a los medios a las puertas del Tribunal Supremo tras la vista. EFE
Andreu Van den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras, fa declaracions a les portes del Tribunal Suprem.
|
Fuente
:
EFE

Denegat el trasllat de Junqueras a una presó catalana

El jutge Pablo Llarena insta al Parlament a habilitar un mecanisme de delegació de vot pel líder d'ERC i també per Jordi Sànchez i Quim Forn

0
Vie, 12 Ene 2018

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha denegat el trasllat d'Oriol Junqueras a una presó catalana, tal i com havia demanat el seu advocat, Andreu Van den Eynde, per assisitr als plens del Parlament, tant al de constitució de dimecres 17 de gener com el debat d'investidura.

Llarena ha acordat que sigui el Parlament el que habiliti els instruments necessaris perquè Junqueras, Jordi Sànchez i Quim Forn puguin accedir a la seva condició de diputats en els termes que exigeix l'article 23 del Reglament del Parlament, malgrat la situació de presó provisional, comunicada i sense fiança. 

El jutge declara la incapacitat legal perllongada de tots ells per complir amb el deure d'assistir als debats i a les votacions del ple del parlament. Així, diu que si tots tres ho sol·liciten, correspon a la Mesa arbitrar, en la forma que entengui procedent i si no hi ha raó administrativa que s'oposi, el procediment per a que deleguin els seus vots en un altre diputat, sempre que es mantingui la seva situació de presó provisional.

 Multimedia